loader image

DaviDent Fogászat, Érd

davident-idopont

06 (30) 916-9115
2030 Érd, Angyalka u 1/a
davidentkft@yahoo.com

davident-nyitva

H: 09:00 -12:00
K, Sze, Cs: 14:00 -20:00
P: 08:00 -20:00
Hétvége telefonos egyeztetéssel

Tel.: 06 (30) 916-9115 
davidentkft@yahoo.com
2030 Érd, Angyalka u. 1/a
H: 09:00 – 12:00 | K, Sze, Cs: 14:00 – 20:00 |
P: 8:00 – 20:00 | Hétvége telefonos egyeztetéssel

DaviDent Fogászat, Érden

Fogászat és Implantológia Érden

 • Implantológia, fogpótlás

  Implantológia {Fogpótlás}

 • Fogfehérítés

 • Fogkő eltávolítás

  Fogkő eltávolítás

 • Szájsebészet Érden

  Szájsebészet

 • Konzerváló fogászat

  Konzerváló fogászat

 • Panoráma röntgen fogászat

  Panoráma RTG

Fogászat, fogápolás érd - DaviDent
Fogászat, fogápolás érd - DaviDent
davident-erd-fogaszat-01
Implantológia {Fogpótlás}
Fogfehérítés
Fogkő eltávolítás
Szájsebészet
Konzerváló fogászat
Panoráma RTG
Implantológia, fogpótlás
Implantológia, fogpótlás
Fogkő eltávolítás
Konzerváló fogászat
Panoráma röntgen fogászat
Szájsebészet Érden
davident-erd-fogaszat-01
DaviDent Fogászat
2030 Érd, Angyalka utca 1/a
06 (30) 916-9115

Fogászati szakrendelés Érden!

Hol van fogászat Érden?
Időpontfoglalás fogászatra
previous arrow
next arrow

Implantátum azonnali terheléssel. Mit jelent ez?

Egy fázisú implantáció - Davident Ligeti Kft Érd
Érdi fogorvosi rendelő! Davident Ligeti Kft,

Implantátum cikkünk előtt pár szóban… Nem kell a fogpótlásra várni, a fog eltávolításától kezdve azonnal elindulhat a folyamat. Az azonnali terheléses implantációval kivédheti a foghíjas mosoly időszakát. A foghúzás vagy a fogak elvesztése után az implantátumok azonnali behelyezhetőek és terhelhetőek.
Miben más a hagyományos implantációval szemben?

Az azonnali terhelésű implantáció előnyei – Amiért érdemes mellette dönteni:

 • A fogak elvesztésével egy időben megtörténik már a beültetés is. Könnyen behelyezhető: a beültetésnél kisebb sebészeti beavatkozásra van szükség; ezért a vágások, a mély sebek valamint a varrás is elkerülhető. A fogíny felvágása helyett az íny átfúrásával hozzuk létre az implantátum számára a kívánt üreget a csontban.
  Segít megőrizni az állkapocscsont egészségét.
 • Segít megakadályozni a további fogak elvesztését: mivel az azonnali fogpótlás megakadályozza a fogak helyváltoztatását és ennek következtében a harapás eltorzulását is.
 • Az azonnali terhelésű implantációnál már az implantáció napján helyreállított esztétikummal távozhat.
 • Az azonnali terhelésű implantáció a gyors beültetésnek köszönhetően megállítja a foghúzás után szokásos, néhány hónap alatt bekövetkező csontfelszívódást.
 • Ideiglenes korona is rögzíthető a műgyökérre szinte már a beültetés után.
 • Esztétikus fogpótlást biztosít: az azonnali terhelésű implantáció meghagyja az íny eredeti vonalát.
 • Az emberek 90%-nál alkalmazható eljárás: az azonnali terhelésű implantáció a legtöbb páciensnél alkalmazható.
 • Nincs diszkomfort: a hagyományos implantációval szemben jóval kényelmesebb és egyszerűbb fogpótlást biztosít, a hídpótlással valamint a kivehető pótlással szemben nem jár semmilyen diszkomforttal.
 • Kiváló élettartam: a hidakkal szemben nem kell 8 évente cserélni a fogszuvasodás és egyéb fogászati probléma miatt, akár 20-30 évig is tökéletesen funkcionál, így akár élete végéig biztos társa lehet.
 • „Minimalinvazív” (vér- és fájdalommentes) beavatkozásról van szó. Az azonnali terhelésű implantáció a teljesen fájdalommentes implantációs eljárás élen járó megoldása.
Implant csavar, fogászat érd, Davident
A fogászati implantátumok csavarjai többféle méretűek, és típusúak.

Implantátum – csavarok

Implantáció azonnali terheléssel – Mire számítson a gyakorlatban?

Első lépésben egy konzultációra lesz szükség valamint gondos előkészületekre általános anamnezis formájában. A fájdalmas és hosszadalmas eljárás helyett rövid és kényelmes beavatkozásra számíthat.

Második lépésben a fogbeültetés előtt mindenképpen készítünk egy panoráma röntgent, mely két dimenzióban ad információt a csontvastagságról. A fogak eltávolítása valamint az implantátumok behelyezése fájdalommentesen valósul majd meg.

Új fogak néhány óra alatt azonnali terhelésű implantációval.

A behelyezés után az implantátum oly szorosan rögzül a csontban, hogy arra azonnal rögzíthető ideiglenes korona, így azonnali terhelésnek tehető ki.
Azonnal terhelhető, azonban még nem „gyógyult”!

Azonnali terhelésű implantátumra a beültetés után rögtön ideiglenes fogpótlás készül. Az implantáció napján ideiglenes, majd az azt követő 3-4 napon belül hosszútávú rögzített pótlást kap. Azonban a korai terhelés (azonnal terhelhető) nem jelenti azt, hogy a beültetett implantátum be lenne csontosodva.

A három- hat hónapnyi „csontosodási időt”,- míg az implantáció felszíne és a környező csontszövet közötti szoros biológiai kapcsolat kialakul- nem lehetséges kivédeni, viszont az azonnali terhelésű implantátum – ok csavarjai formájukat és felületüket tekintve kiváló mechanikai rögzítettséget (primer stabilitást) tudnak biztosítani már a beültetést követően!

Implantátum azonnal terhelhető
Érdi fogorvosi rendelő! Davident Ligeti Kft,

Ezalatt a primér hosszútávú pótlás biztosítja az implantátumok védelmét, valamint a megerősödött rágóerő okozta terhelés elosztását. Ez idő alatt, a kontrollok alkalmával van lehetőség a megváltozott harapási viszonyok pontos beállítására, valamint a felhúzódó ínyszélnél a koronák meghosszabbítására.

Esetükben a rendszeres kontroll és a megfelelő szájhigiénia rendkívül fontos! Ilyenkor a fogorvos ellenőrzi a rágómozgásokat, az implantátumok stabilitását, a fogpótlás tisztíthatóságát. 6 hónap után stabilizálódnak a viszonyok annyira, hogy esetleg egy új pótlás készíthető, de akár az elsődleges pótlás is bennmaradhat évekig, végleges pótlásként.

Az azonnali terhelésű implantáció fájdalommentes fogpótlást biztosít már 1 hét alatt is. Akár csontpótlás nélkül, azonnali terheléssel! Azonnali segítség a fogvesztésre! Éljen vele!

Az azonnali implantátum felhelyezésének menete és a végleges fogpótlás:
A beavatkozás megkezdése előtt helyi érzéstelenítést végzünk.

A műtét ínybemetszés nélkül történik, a csontot egy speciális fúró segítségével készítjük elő, majd az implantátumot facsavar-szerűen a csontba ültetjük. Ez a művelet teljesen fájdalommentes, és kevesebb mint 15 percet vesz igénybe. Mivel nincs bemetszés és nincsenek varratok a lágyszövetek sérülése minimális. Közvetlenül a beavatkozás után lenyomatot veszünk, amit elküldünk a laboratóriumba. Ezt követően az orvos a helyszínen egy ideiglenes hidat készít, amit ideiglenesen az implantátumra ragaszt.

A beavatkozást követően antibiotikum szedése kötelező. A minimális fájdalom miatt a fájdalom csillapító szedése csak 1-2 napig szükséges.
A végleges fogpótlások (koronák, hidak) 7-10 napon belül elkészülnek.

Az egyfázisú fogászati implantátum jellemzői:

Az azonnali implantátum egy darabból áll (a felépítmény és az implantátum egyben van), titánötvözetből készült, melynek felülete speciális, érdesre kezelt, hogy tökéletes tapadást biztosítson a csontba.

Az implantátum alsó része facsavar-szerűen a csontba fúródik, míg a felső része az ínyen kívül marad, melyre a végleges fogpótlás elkészültéig ideiglenes hidat helyezünk fel. A hagyományos kétfázisú implantátum esetén az implantátum csak a foggyökeret helyettesíti, melyre a gyógyulási idő után egy felépítményt helyezünk, ami biztosítja a végleges koronák alapját.

Az azonnal terhelhető, azaz egyfázisú implantátum esetében a csont által biztosított kompresszió lehetővé teszi, hogy az implantátum szorosan a csontszövetbe fúródjon, és a kötőszövet könnyen és gyorsan körbenőhesse.

Az implantátum beültetéséhez szükség van a megfelelő csontmennyiségre, melyet a panoráma-röntgen segítségével tudunk megállapítani. Az egyfázisú implantátum beültetése a foghúzást követően akár már két nappal is megtörténhet, amennyiben gyulladásmentes az íny.

Miért döntsön az implantátum beültetés mellett?

 • Hatására javul a rágás és a beszéd
 • Mivel a rágás segíti az emésztést, a gyomorpanaszok is csökkennek
 • Komfortérzést biztosít, mindamellett növeli az önbizalmat
 • Előnyére változtatja az arc esztétikáját, fiatalosabb külsőt kölcsönöz.

Az Implantációt kizáró körülmények:

 • Erős dohányzás
 • Súlyos cukorbetegség
 • Fogcsikorgatás
 • Csontritkulás
 • Rossz szájhigiénia
 • Rossz csont összeforrás
 • Vérzékenység
 • Daganatos megbetegedés, rossz immunrendszer stb…

AZ AZONNAL TERHELHETŐ IMPLANTÁTUM ELŐNYEI

 • Jelentős csonthiány esetén is alkalmazható!
 • Több lépcsős, hatékony fájdalomcsillapítás!
 • Kíméletes műtéti beavatkozás!
 • Teljes szájrehabilitáció (alsó és felső fogsor) akár 5 nap alatt!
 • A beültetett implantátumok azonnal terhelhetők!
 • Nem kell megvárni a 3-6 hónap csontosodási időt!
 • Nincs szükség kiegészítő elemekre, az implantátum egy részből áll!
 • A jelentéktelen beavatkozás miatt gyors a gyógyulási idő!
 • Foghúzás után azonnal elkezdődhet az implantáció!

Az Azonnal Terhelhető Implantátum összességében olcsóbb lehet, mint a hagyományos, két fázisú implantátum ára, mert míg ez utóbbinál maga az implantátum több részből áll, addig az előzőnél az implantátum egy komplett egység. Ennek következtében rövidebb a kezelési idő és a beültetés kevesebb terhelést jelent a páciens számára.

A másik nagy előnye gyorsaság, hiszen az Azonnal Terhelhető Implantátum használatával készült fogpótlások sokkal rövidebb idő alatt elkészülnek, az esetek 95%-ban 5 nap alatt!

Az implantátumok többsége egy darabból áll, a műgyökér és a felépítmény között nincs meglazulható összekötő elem vagy úgynevezett mikro-rés ahol a baktériumok megtelepedhetnek ami az implantátum elvesztéséhez vezethet.
Van e az azonnali terhelésnek kockázata?

Amennyiben a csont elegendően szilárd, vastag és jó minőségű, a fogimplantátumból elegendően hosszút és vastagot lehetett beültetni, akkor a fogbeültetés után elegendően stabil is lesz ahhoz, hogy rágni lehessen rajta.

Az ideiglenes fogpótlás ebben az esetben is olyan kiképzésű, hogy a lehetőség szerint a legkisebb rágóterhet közvetítse a beültetett műgyökérre, hiszen az, a biológiai csontosodás hiányában az első időszakban még nem vesz részt teljes felszínével a rögzítésben.

Ha a csont kevésbé jó, kompromisszumokra kényszerülünk. Ha továbbra is szeretnénk az azonnali terheléses fogbeültetést, és több foghiányról van szó, akkor a terhelés elosztása végett több műgyökér beültetésével a kezelés megvalósítható lehet. Ha a feltételek nem adottak, akkor azonban érdemes a korai vagy még nagyobb kockázat esetén a késői megterhelést választani.

Dr. Dávid Attila – DaviDent fogászat, Érd